اینترنت اشیا
IO ) internet of things) یا اینترنت اشیا در سال 1999توسط کوین اشتون مطرح شد. اینترنت اشیا به معنای هر شیای که قابلیت تخصیص آدرس
ip و توانایی انتقال دیتابر روی شبکه را دارد میباشد.
اینترنت اشیا به عنوان طرحی تکامل یافته از همگرایی تکنولوژی هایی بی سیم ، سیم میکروالکترومکانیکی و سرویس هخای میکرو و اینترنت است .
امروزه توانایی اجرای
io بر روی تمامی
objectها وجود دارد تا از طریق سنسورهای نصب شده در آن به جمع آوری داده بپردازند و در زمان نیاز باتوجه به تابع هایی که از قبل برای آنها در نظر گرفته شده است عمل کنند.
اتحادیه بین المللی مخابرات اینترنت اشیا را اینگونه تعریف کرده است:
«
IO زیرساخت جهانی برای جامعه اطلاعاتی است که بر اساس فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی دارای قابلیت تعامل پذیری از قبل موجود و روبه رشد از طریق اتصال اشیا خدمات پیشرفتهای را ممکن مییسازد.»
کاربردهای اینترنت اشیا
امکان استفاده از اینترنت اشیا در کشاورزی ، مدیریت ساختمان ،پزشکی ،انرژی و حمل و نقل وجود دارد. یکی از نمونه های استفاده از اینترنت اشیا در بیمارستان این است که با توجه به سنسورهایی که برای بیمار نصب شده است گزارش دقیقی از وضعیت او برای پرستار ارسال میشود و بدین شکل میتواند در اسرع وقت ا زبروز هرگونه مشکل برای بیمار جلوگیری کند.
همچنین این امکان وجود دارد تا فرد از طریق برنامه های کاربردی که بر روی تلفن همراه خود نصب کرده است گزارشی از وضعیت سیستم گرمایشی ، آبگرمکن ، محتوای یخچال و ... بدست آورد و اقدامات لازم را در مورد آنها انجام دهد.
مزایای اینترنت اشیا
- گسترش ارتباطات
- افزایش کنترل
- افزایش بهره وری و سود اقتصادی
- کاهش دخالت انسان
- کمک به محیط زیست
- تسهیل روند زندگی بشر
- بهبود کیفیت مراقبات پزشکی
- صرفه جویی در هزینه
- نزدیک کردن جهان فیزیکی و سیستم های مبتنی برکامپیوتر
معایب اینترنت اشیا
- نقص حریم خصوصی
- تکیه بیش از اندازه بر فناوری که میتواند منجر به ایجاد مشکلات فراوانی گردد.
- کنار رفتن تعداد زیادی از نیروی انسانی